Selecteaza limba

Dan-Alexandru Sitaru

Law Office - Bucuresti, Romania

Calea Dorobanți, nr. 134-138,
bl. 11, sc. B, etaj 1, ap. 34, sector 1,
București, cod poștal 010578

tel: +40 744 355 586
fax: +40 212 305 450

office@sitaru.ro

FACEBOOK | TWITTER

Domenii de activitate

Drept internaţional privat

Într-o societate deschisă, în care persoanele fizice și juridice românești interacționează cu subiecte de drept de alte naționalități, călătoresc și desfășoară activități în străinătate, devine esențial a cunoaște cum poți maximiza relațiile economice. În contextul în care frontierele dintre state au început să-și piardă importanța, normele dreptului internațional privat au dobândit o pondere deosebită, întrucât ele reglementează raporturile juridice cu element de extraneitate.

Apreciem că aceste evoluții sociale pot fi utilizate în avantajul clienților noștri, din punct de vedere juridic și economic. Suntem pregătiți să vă oferim servicii de specialitate pentru toate tipurile de probleme juridice care se pot ivi în materiile reglementate de dreptul internațional privat, cum ar fi:

  • consultanță privind recunoașterea și executarea hotărârilor străine și arbitrale pe teritoriul României;
  • consultanță în vederea determinării competenței jurisdicționale a instanțelor în materii private care au implicații transfrontaliere;
  • consultanță pentru determinarea legii aplicabile în raporturi juridice de drept privat cu element de extraneitate;
  • consultanță privind regimul străinilor în România;
  • asistență și reprezentare în litigii cu element de extraneitate;
  • consultanță cu privire la aspecte de drept internațional privat în materia contractelor civile și comerciale, dreptului societar, dreptului bancar, dreptului asigurărilor, dreptului fiscal, dreptului proprietății intelectuale, dreptului muncii sau drepturilor reale.